New York Fashion Week Spring/Summer 2015

Szeptember a divat hónapja. Míg mi a szekrényben kutatunk a tavalyi kedvenc pulcsink után készülve a réteges öltözködést igénylő hideg napokra, addig New Yorkban már a következő tavaszi szezon trendjeit láthatjuk végigvonulni a kifutókon.

Egy divathéten legalább annyira izgalmas elmerülni a vendégsereg összeállításaiban, mint a legendás tervezők legújabb kollekcióiban. A New York-i street style egyébként is igen erős, ilyen alkalmakkor pedig mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni, hátha őt is lencsevégre kapják. Inspirálódni ér! 
 
 
 
  
 
A divathétnek otthont adó Lincoln Center csarnokait ellepték a világ minden tájáról érkező fotósok, szerkesztők, stylistok, sztárok, bloggerek és fashionisták, hogy elsőként láthassák, mik lesznek 2015 tavaszának és nyarának meghatározó viseletei. Készítettünk nektek egy kis összefoglalót az idei érdekességekről, tengerentúli pletykákról és természetesen a ruhákról.

Bár bánatunkra Budapestet még nem divatfővárosként tartják számon a világon, szerencsére a divathetek idén sem maradnak magyar szereplők nélkül. Modelljeink közül Axente Vanessa, Hódosi Anita és Rajzák Kinga tette tiszteletét a New York-i kifutón. A Maybelline magyarországi sminkmestere Larion Oscar, pedig már második alkalommal mutathatta be tudását a Nagy Almában. Ezúttal olyan nevek bemutatóin láthattuk viszont sminkjeit, mint Lacoste, Mara Hoffmann vagy Donna Karan. Backstage infókról, a tervezőkről, a jövő tavaszi trendekről és Anna Wintour-ról itt olvashattok.
 
Tavaszi trendek
Gingham minden mennyiségben, kézben hordható cipőtalpak, hobo stílus, élénk színek és a midi. Mutatjuk a New York Fashion Week legkiemelkedőbb pillanatait.

Marc by Marc Jacobs
Lady Gaga ruhatárába illő PVC harisnyák és szoknyák, elnagyolt polka-pöttyökkel tarkítva. A kollekció Luella Bartley és Katie Hillier keze munkája.

Calvin Klein
Francisco Costa maradt a klasszikus színeknél. Fekete, kék, fehér és piros kombinációit láthatjuk majd nála tavasszal. Anna Wintour és Sarah Jessica Parker az első sorból figyelték a bemutatót.

 
Ralph Lauren
Kincsvadászat luxus kivitelben, hangsúlyos ékszerek, natúr és élénk színek játéka. Khaki, citromsárga és lila merész kombinációja.
 
Micheal Kors
Játékos virágminták és midi ruhák repítenek vissza bennünket a tervező által életre keltett 50-es évekbe.

Oscar de la Renta
Vörös szőnyeg kompatibilis kreációk, a nőiesség és a gingham ünnepe idén Oscar de la Rentánál.

Alexander Wang
Wang kollekciójának inspirációforrása egy bizonyos edzőcipő volt, de azt már nem árulta el a tervező, hogy melyik az a bizonyos darab. Az eredmény egyszerre sportos és futurisztikus.
 
Jeremy Scott
A Moschino tervezője nem hazudtolta meg önmagát, és hozta a tőle megszokott, unalmasnak semmiképpen nem nevezhető dizájnt, ráadásként Miley Cyrussal kart karba öltve vonult végig a kifutón bemutatója után. Cyrus megjelenése nem volt véletlen, ő tervezte ugyanis a kiegészítőket Scott ’Dirty Hippy’ tematikájú kollekciójához.

Diane Von Fürstenberg
A Bridget Bardot inspirálta DVF show tele volt élettel és vibráló printekkel.
 
Rag & Bone
A brit dizájn duó víziója New York-ban: printelt parka, vállra akasztható övtáska. A kollekció camouflage, indigókék, fehér és khaki színekből építkezett.

Tommy Hilfiger
Woodstock életérzés és hobo stílus. Még a kifutó látványvilágát is a Beatles nyolcadik stúdió albumának, a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band-nek a lemezborítója ihlette.

 
 
A következő állomás a divatheteknél London volt. Erről is hamarosan beszámolunk nektek, illetve hogy milyen magyar vonatkozású bemutatók és részvevők képviselték kint hazánkat.(A képek forrása: www.uk.eonline.com és a www.vouge.com.)ONE Fahion,
Lay Zsófia