Anna Daubner – Lány a felhők felett

​A napokban vadonatúj tervezők érkeztek showroomunkba. Egytől-egyig tehetséges művészek, különleges kollekciókkal. Közülük elsőként Daubner Annát és márkáját mutatjuk be Nektek.

Anna új színfolt a magyar divat egén. Annál is inkább, hiszen 2014-ben először rukkolt elő immáron saját, önálló márkájának legelső kollekciójával, melyet egy különleges téma, a felhők inspiráltak.A tervezőnő Budapesten született, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil/ruha szakos hallgatója volt. A diploma megszerzése után, 2010-ben elkészítette életének első kollekcióját. A márkaalapítás azonban még váratott magára, hiszen Anna új élményekre, benyomásokra, tapasztalatokra vágyott, így Londonba költözött, hogy szakmai tudását gyarapíthassa, más perspektívából is megismerhesse a divatot. Rengeteg területen kipróbálta magát az ékszerkészítéstől a férfiruha-tervezésen át. Gyakornokként a Savile Row-n behatóbban megismerkedett a szabászattal is. Ezek az apró állomások mind-mind hozzásegítették Annát saját tervezői hangjának, stílusának megtalálásához.
A legnagyobb hatással azonban a  Maison Martin Margielanál töltött egy év volt rá. Első kézből tapasztalhatta meg, hogyan is működik egy profi, nemzetközi divatvállalat. A világhírű tervező letisztult eleganciája, könnyed stílusa és a fehér szín iránti vonzalom is valószínűleg ekkor válhatott Anna sajátjává.
Hazatérte után megalapította saját márkáját, az Anna Daubner brandet, és elkészítette legelső tavaszi-nyári kapszulakollekcióját. Hatalmas érdeklődésnek köszönhetően Anna egy csapásra berobbant a magyar divatszíntérre.Alkotásaiban a rá is jellemző minimalizmust, bohósággal és modern eleganciával ötvözi majd. Anna fontosnak tartja, hogy ruhái elérhetőek legyenek, mégis megtartva az egyediséget és a magas minőséget. A tervezőnő legújabb kollekciójának minden egyes darabja különleges karakterrel rendelkezik, hála a speciális anyaghasználatnak és szokatlan szabásvonalaknak. Önállóan is csodálatosak, de egy, már meglévő ruhatárba is könnyedén beilleszthetőek.
Annát elsősorban a folyton változó, varázslatos színekben játszó bárányfelhők inspirálták. „Londonban mindig az eget figyeled, mert folyamatosan változik az idő.”- mondta a tervezőnő. A felhők megfoghatatlansága, változékonysága mind a színhasználatban, mind pedig az anyagok rétegződésében megmutatkozik. A fellegek mellett a vívók öltözete is inspirációul szolgált számára.
A kollekcióban egyértelműen a fehér szín dominál. A letisztult szabásvonalak és a minimalizmus alkotta sportos eleganciát az izgalmas anyaghasználat teszi igazán különlegessé. A főként fehér pamutból és selyemből készült darabok egységét egy-egy áttetsző, színváltós betét, hologramos fóliával díszített rész töri meg, mely valóban az ég kékjén úszó felhőket idézi.


ONE Fashion,
Márky Anna