ART PROJECT: HOTEL RUM x art forward

Az ,,[ art – project ] - [ ˈɑrt ˈprɑˌdʒekt, fn, angol ] ›› urban kortárs képzőművészeti art – fair és mini festival” – vagyis, egy olyan négynapos eseménysorozat, mely egyszerre ígérkezik tanítójellegűnek és szórakoztatónak, de ami a legfontosabb, hogy rendkívűl sokszínűnek és mindenki számára nyitottnak is!
 
2015. május 28 - 31. között 79 művész 267 kiállított műtárgya, és a kiállítás kíséretében szervezett események összessége magában foglalja a festészet, szobrászat, fotó, installáció, videóművészet, divat és formatervezés ágazatait. Sor kerül kulturális és gasztronómiai programokra, élőkoncertekre, filmvetítésekre, valamint beszélgetésekre is. A programkínálat sokszínűsége garantálja, hogy bárki számára izgalmas és kellemes időtöltés lehet az eseményre való ellátogatás.
 
Az esemény helyszínéül a HOTEL RUM épülete szolgál, mely a közeljövőben tervezett átadása után urban design hotelként fog működni. Éppen ezen különlegessége miatt lehet megfelelő választás egy kortárs művészeti programsorozat lebonyolításának színtereként.

 

 
A HOTEL RUM-ot képviselő Lefkovics Szonja az ART FWD csapatával dolgozott együtt az esemény megszervezése során. Déri Zsófia és Máhr Annamária fiatal, pályakezdő kortárs művészek számára kínál az eddigiekben kevésbé megszokott és alkalmazott lehetőségeket a bemutatkozásra és munkásságuk kommunikálására.
 
A kezdeményezés célja, hogy párbeszéd alakuljon ki a közönség és a művészek között. A számos különböző művészeti ág képviseltetésével pedig kellőképp rá lehet világítani arra, hogy a művészet igenis kézzelfogható és mindannyiunk számára hozzáféhertő – nem csak fizikai értelemben. Ugyanis, függetlenül attól, hogy mely ágazatáról beszélünk a művészet a mindannyiunkat körülvevő világból táplálkozik. 

Az esemény ideje alatt péntektől vasárnapig minden nap indul állandó programként tárlatvezetés, magyar- és angol nyelven egyaránt. Bővebb információért és a részletes programért érdemes ellátogatni az esemény facebook oldalára vagy az art forward honlapjára.ONE Fashion,
Salvai Rami