ÁSZF

VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ - BEVEZETŐ

Kérünk mindenkit, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a ONE FASHION BUDAPEST webáruháznak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, jelen tájékoztató anyagunkat, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen webáruházban, a rendelések leadásával létrejövő fogyasztói szerződésben, illetve a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar és az angol.

A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet technikai lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását. Javasoljuk, hogy használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, és mindenkor telepítse az operációs rendszer aktuális biztonsági frissítéseit, és a böngészőjét.

Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

A megrendelést Szolgáltató a webáruházon keresztül csak akkor fogadja el, ha a Vásárló a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk (e: info@onefashiobbudapest.com, t: +36 20 378 3795) rendelkezésére áll hétköznap (H-P) 10-20 óra között.

Megrendelése általában akkor lép életbe, ha azt e-mail-ben vagy telefonon is visszaigazolják munkatársaink.
A megrendelés visszaigazolásának nyelve a szerződéskötés nyelvével megegyezik.

Szolgáltató és a vásárló között jelen webáruházon keresztül létrejött fogyasztói szerződés (hatálya szerint: 45/2014(II.26)Korm.r. "Üzlethelyiségen kívül, illetve távollévők között kötött szerződés") nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető.

Felhívjuk figyelmét, hogy a weboldalon az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

I. FEJEZET

Jogi tájékoztatás
a 45/2014(II.26.) "a Szolgáltató és a Fogyasztó között kötött szerződésekről" szóló
Kormányrendelet szerint

A)

A "www.onefashionbudapest.com" webáruház szolgáltatásait az alábbi vállalkozás látja el:

ONE Fashion Budapest Kft.
-------------------------------------------------
Székhely: 1116. Budapest, Mezőkövesd út 8. fszt 1.
Adószám: 11748485-2-07
Cj.: 07-09-020154

Ügyfélszolgálat email: info@onefashionbudapest.com
Tel.: +36 20 378 3795

B)

A szolgáltatások főbb köre:
TEÁOR 7410 '08 Divat-, formatervezés
TEÁOR 4751 '08 Textil-kiskereskedelem
TEÁOR 4772 '08 Lábbeli-, bőráru-kiskereskedelem
TEÁOR 4782 '08 Textil, ruházat, lábbeli piaci kiskereskedelme
TEÁOR 4791 '08 Csomagküldő, internetes kiskereskedelem

A szolgáltatás igénybevevői: a Kormányrendeletben illetve a 2013.V. tv (új Ptk.) 8:1.§(1)3. szerint "fogyasztó"-nak minősülő magánszemélyek (mely értelmezésben fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy). Értelmezésben továbbiakban a Fogyasztó még "Vásárló", Szolgáltató és Fogyasztó együttesen "Felek" megnevezés alatt szerepelhet.

Korm.r.4.§ 10. Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.

Korm.r.4.§ 14. Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés,
a) amelyet a szerződő felek egyidejű fizikai jelenléte mellett a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen kötöttek meg;
b) amelyre vonatkozóan a fogyasztó tett ajánlatot a vállalkozásnak az a) pontban meghatározott körülmények között;
c) amelyet a vállalkozás üzlethelyiségében vagy távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz alkalmazásával közvetlenül azt követően kötöttek meg, hogy a vállalkozás – a felek egyidejű fizikai jelenléte mellett – személyesen és egyénileg kapcsolatba lépett a fogyasztóval a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen; vagy
d) amelyet a vállalkozás által szervezett olyan út során kötöttek meg, amelynek célja a termékek vagy szolgáltatások fogyasztó számára történő értékesítése vagy népszerűsítése;

Jelen weboldal (www.onefashionbudapest.com) a Korm.r.4.§ 11. szerint "távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz"-nek minősül.

A fogyasztói árak bruttó árak (az ÁFÁ-t tartalmazzák). A végösszeg a termékek össz árából és a szállítási díjból tevődik össze. A Fogyasztó a weboldalon a "vásárlói kosár" összeállítása után, a RENDELÉS gombra kattintva vásárlói szerződést köt a Szolgáltatóval. A kötelem keletkezéséről a Szolgáltató emailben (Korm.r.4.§ 9.) tájékoztatja a Fogyasztót.

Vásárlóink - a termékek jelen webáruházban történő megvásárlásához - számlázási adatait és szállítási címét rögzítenünk kell.

A rendeléskezelés során történő adatkezelés szabályait a 2011. évi CXII. Infotv alapján készült adatkezelési nyilatkozatunk (tájékoztatónk II.Fejezete) tartalmazza.

C)

Weboldal Műszaki Üzemeltetése:

A "www.onefashionbudapest.com" domaint kiszolgáló webszervert a 3 in 1 Hosting Bt. (székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Forrás u. 12. III/11; postacím: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1.; tel.: +36 24 886 491; email: admin@megacp.com) üzemelteti. A webáruházban rögzített megrendelési adatok tárolása tehát helyileg Magyarországon belül, Budapesten történik.

D)

Az összes megrendelt termékre az alábbi szállítási információk vonatkoznak.

Webáruházunk megrendeléseit a Fáma futárszolgálat teljesíti, a megrendelésfelvételt követő munkanapokon.

Bruttó 20.000,- Ft összeget meghaladó megrendelések esetén a szállítási díjat a Szolgáltató viseli - Magyarországon belüli címre szállításnál.

20.000 Ft alatt, a szállítási díjaink, melyek bruttó díjak, és a számlán feltüntetésre kerülnek:

...... Budapestre / Vidékre
0,1 - 1 Kg 2000 Ft
1,1 - 2 Kg 2500 Ft
2,1 - 3 Kg 3000 Ft
3,1 - 4 Kg 3500 Ft
4,1 - 5 Kg 4000 Ft
5,1 - 6 Kg 4500 Ft
6,1 - 7 Kg 5000 Ft

Kiegészítő szolgáltatások díjai:

Utánvétel: Budapest: 200 Ft Vidék: 395 Ft
Értéknyilvánítás: A csomag értékének az 1 %-a
Garantált másnapi kézbesítés az ország bármely pontjára
Alapdíj + 50Ft
Törékeny csomagok kezelése Alapdíj + 50%

Méret határon felüli csomagok szállítása:
Alapdíj + 50%
Kiállási díj ** 550 Ft

Visszakézbesítés
Budapest: 170 Ft
Vidék:500 Ft

E)

Jelen weboldalon az 1997:CLV.Fogyv.tv.14.§(4) és (5) szerint az árak feltüntetése HUF és EUR pénznemben történik, a webshop vastag betűvel jelzi az árakat. A termékek mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett fogyasztói áron kerülnek értékesítésre. Szolgáltató fenntartja a jogot termékei árainak eseti változtatásaira, amely nem visszaható hatályú.

Fizetési lehetőségek:

 1. Utánvéttel, ebben az esetben a futárnál fizet készpénzben a csomag átvételekor,
 2. Telephelyeinken (boltjainkban) készpénzben.

F)

A szerződéskötést követő telefonos kapcsolattartásra és a fizetési eszköz használati díjára vonatkozó részletes szabályok:

Korm.r. 6.§ Ha a vállalkozás a szerződéskötést követő kapcsolattartáshoz telefonos ügyintézést biztosít, a vállalkozás biztosítja, hogy a vele kapcsolatba lépő fogyasztót a hívásért emelt díj nem terheli. A www.onefashionbudapest.com ügyfélszolgálati telefonszáma normál (nem-emelt) hívásdíjú telefonszám: +36-30/735-3781.

Korm.r. 7.§(1) A vállalkozás az adott fizetési mód igénybevételéért a fizetési móddal összefüggésben felmerült általa viselt költséget meghaladó díjat nem számíthat fel (ilyen költség az esetleges utánvét költsége, melyet változatlan értéken számláz tovább).

G)

Jelen tájékoztatásra és a weboldalon található termékleírásokra a Korm.r. 11.§-a érvényes.

Fogyasztó a teljesítés igényét a weboldalon a rendelés gombra kattintás pillanatában (vagy telefonos rendelésben) jelzi, tehát "azonnali" teljesítést kér (Korm.r. 13.§ és 19.§).

Rendelés felvétele a weboldalon: a hét minden napján 0-24 óráig lehetséges. A beérkezett rendelések HÉTKÖZNAP 10-15 óra között kerülnek feldolgozásra.
A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben emailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő: a visszaigazolástól számított 1- 4 munkanapon belül.

A Rendelés menete:

 1. Webáruházunkban regisztrálás nélkül vásárolhat
 2. A vásárolni kívánt termékeket egyesével a kosárba kell rakni
 3. Miután kiválasztotta az Önnek megfelelő terméket, a vásárlás gombra kattintva ellenőrizheti kosara tartalmát és összértékét (a képernyő jobb felső sarkában mindig megtalálható a megpakolt kosár).
 4. A teljes rendeléshez ki kell tölteni
  1. az űrlapon csillaggal jelölt (kötelező) adatokat (esetleges adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés” gomb megnyomása előtt van lehetősége),
  2. a szállítási módot (utánvét vagy személyes átvétel valamelyik boltunkban), és a fizetési módot.
  3. Bankkártyás fizetés választása esetében Önt az OTPDirekt felületre irányítja át a webáruház, ott történik meg a bankkártya terhelése.
 5. Megrendelés után a rendszerünk automatikusan küld egy emailt, amiben jelzi, hogy rendelésedet rögzítettük.
 6. Amikor már feldolgozás alatt van a rendelése, a rendszer ismét küld egy emailt, amiben ezt jelzi Önnek és végül amikor átadtuk a futárnak, küldünk még egy utolsó emailt, amelyikben értesülhet a szállítás megkezdéséről.
 7. A futár cég amint átvette a csomagot, értesíti Önt e-mailben vagy telefonon hogy melyik nap várhatja a csomagot.
 8. Telefonon is rendelhet hétköznap 8-18 óra között a 0630 7353781 telefonszámon. SMS-ben értesítünk a rendelés menetéről és a szállítás napjáról.

FIGYELEM : A szállítást olyan helyre kérje, ahol mindig tartózkodik valaki, aki tud a csomag érkezéséről.
Kérjük, hogy abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak.

A szállítási díjat is tartalmazó számlát a csomagban találja meg.

Eredményes vásárlást kívánunk!

H)

Korm.r. 20.§ (2)b) szerint a szerződés teljesítésétől a Fogyasztó a rendelés után, legfeljebb 14 naptári napon belül, Korm.r. 4.§.9. szerint az info@onefashionbudapest.com címre küldött email nyilatkozattal állhat.

Weboldalon keresztül történő megrendeléstől telefonos úton (szóban) elállni nem lehet. Az elállási nyilatkozattal felmondott rendelés teljes díját, Korm.r.23.§ szerint Szolgáltató a felmondástól számítva a legkésőbb 14 napon belül, banki átutalással téríti meg a fogyasztó felé.

Elállási nyilatkozatminta:

----
Címzett:
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk
elállási jogomat/jogunkat az alábbi szolgáltatás
nyújtására irányuló szerződés tekintetében:
........................................................
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
Kelt
----

Már kiszállított, de hibás teljesítésű (hibás összeállítású, vagy a szállítás során elromlott) tételek esetén, szavatossági/jótállási igények teljesítésével kapcsolatban Szolgáltató a visszaszállítását vállalja (Korm.r.24.§).

FIGYELEM!

Korm.r.29.§ esetében - különös tekintettel § a) és d) - a fogyasztó elállási jogával nem élhet, ha rendelését jelen weboldalon leadta, Szolgáltató időben és tartalomban pontosan a rendelésnek megfelelő tételeket kiszállította, de fogyasztó azt mégsem kívánja átvenni. Másfelől, a fogyasztót NEM ILLETI MEG AZ ELÁLLÁS JOGA OLYAN TERMÉKEKNÉL, MELYEK KIFEJEZETTEN AZ Ő IGÉNYEIRE (EGYEDILEG TERVEZVE) KÉSZÜLTEK.
A kormányrendelet ezesetben - a helyes teljesítésre tekintettel - nem kötelezi a Szolgáltatót sem a termékek visszaszállítására, sem a díjak visszafizetésére.

I)

Ügyfélszolgálat, információk, esetleges panaszbejelentés: munkanapokon 10:00–20:00 óra között telefonon vagy emailben.

2013. évi V.tv. (Ptk. 6:159.§ - 6:174.§) szerinti kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényre, jótállásra anyagi követelést csak a megérkezett tételek átvétele után, a) közös megegyezés útján, b) békéltető eljárással vagy c) polgári jogi eljárásban lehet érvényesíteni.

Jótállási igény benyújtásának feltétele: ha a kiérkezett tételek (termékek) nem használhatóak (gyártási hibások, vagy szállítás közben elromlottak), és etekintetben egyértelműen megállapíthatóan a Szállítót vagy Forgalmazót (SZIVIKO Kft.) terheli felelősség.

Kellék-/termékszavatossági és jótállási igény egyszerre nem érvényesíthető.

Szavatossági vagy jótállási igény benyújtása 19/2014(IV.29) NGM.r. szerint nem fogyasztóvédelmi panasznak minősül. Rendelet szerint szavatossági igényéhez a létrejött fogyasztói szerződést a fogyasztónak kell bizonyítania, az eredeti ÁFÁs számla bemutatásával. A szavatossági igényről jegyzőkönyvet kell felvenni. A szavatossági eljárást a rendelet 4.§-a részletesen leírja.

Felhívjuk figyelmét, hogy a 45/2014(II.26)Korm.r.29.§ alapján a Vásárló a Korm.e.20.§ pontban adott elállási jogával nem élhet olyan termék megrendelése esetében, amelyet a Vásárló utasításai alapján vagy kifejezett kérésének megfelelően állítottak elő.

J)

A jogszabályok hatályos szövege elérhető:
45/2014(II.26) Korm.r. http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=167547.260043
2001:CVIII Ektv. http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=57566.254495
2013:V Ptk. http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=159096.239298
19/2014(IV.29) NGM.r. http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=168978.263277

Z)
Záradék

a) 2014.06.14 előtt kötött fogyasztói szerződések (megrendelések) esetére jelen vásárlói tájékoztatót és az ÁSZF-et tartalmában, a 17/1999.(II.5) Korm.r.-tel összhangban kell értelmezni.

b) A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

1.sz. melléklet

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

1. Kellékszavatosság

2. Termékszavatosság (Ptk. 6:168.§ - 6:170.§)

3. Jótállás (Ptk. 6:171.§ - 6:174.§)

Hibás teljesítés esetén szolgáltatók jótállásra kötelesek. Jótállás érvényesítési határidő a termékek átvétele utáni 14 naptári napon belül.

A hibás teljesítés a helyes összeállítású tételek újra kiszállításával kimenthető. Fogyasztó választhatja a tételek díjának visszafizetését is (a korábbi-, illetőleg az újra-szállítás költségeit szolgáltató visszaadni nem tudja, mert a szállítás, mint szolgáltatás megtörténik a csomag átvételével).

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után - és a szállítónak a fogyasztótól való eljövetele után - keletkezett.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Tájékoztató érvényes: 2014.06.14-től.