Ízelítő - CELENI 2015AW

Cselényi Esztert 2015-ös őszi-téli kollekciójának tervezésekor a vadkacsák színes tollazata ás a klasszikus vadász-stílus ihlette. Inspirációját Magyarország olyan vidékeiről merítette, amely leginkább a vadászok körében ismert, illetve ahova ő maga is szívesen jár kikapcsolódni.
 
Nappali- és esti viseletet egyaránt tartalmazó kollekciójának mintái és színei azokra a régi festményekre emlékeztetnek, amelyek pompás tollazatú vadkacsáikkal a klasszikus brit vadászat hagyományát és atmoszféráját jelenítik meg és elevenítik fel.
A kék, zöld, barna, sárga és kockás, különféle anyagokkal való alkotás végeredménye a vadászok értelemszerűen férfias stílusú öltözékének kétségtelenül feminin interpretációja.
 
 
 
A bőr részletek és a csillogó ékszerek egymásmellett való megjelenése is a két nem egységére, viszonyára utal. A kasmír, gyapjú, zsorzsett, selyem és bőr különleges harmóniája idézi fel a vadászvilág hangulatát.
 
 
 
A nádasnak és a vadkacsák élőhelyének a kollekció háttértörténetébben is fontos szerep jut. Erre az inspirációs forrásra utalnak a kabátok mintái, melyek PAF alkotásai, illetve Dora Visy ékszerkollekciójának darabjai.
 
A kollekcióhoz készült videó pedig az IDE kattintva tekinthető meg.ONE Fashion,
Salvai Rami