Ki legyen az év bloggere a Glamour Women of the Year-en?

A magyarországi Glamour magazin minden évben megrendezi a Glamour Women of the Year-t, amelynek keretein belül különböző kategóriákban díjazza a sikeres magyar  nőket és a sármos férfiakat. A divat inspiráció, kreativitás, játék. Mindennek pedig egy régi-új platform, a blogok adnak kiváló teret. Számba vettük hát a Glamour 2014-es jelöltjeit az év bloggere kategóriában. Figyelem, jobbnál jobb blogok következnek!

 

A plus size divat fogalma már nem ismeretlen Magyarországon. Hála Gergely Juditnak, a Plus Size Life bloggerének, aki itthon szinte az elsők között kezdett foglalkozni a témával. Ma már rengeteg követője van, ami nem véletlen. Blogja egyszerű, hiteles és őszinte. Kendőzetlenül ír túlsúlyról, divatról, alkat és stílus kérdéséről. Magabiztosan felvállalta önmagát. Mert és nyert. A blog indulásának kezdetén, 2010 tavaszán külföldi oldalakból inspirálódott, célja az volt, hogy a hazai teltkarcsú lányok is merjenek divatosak lenni. Azzal, hogy saját magáról kezdett képeket készíteni, még több rajongót nyert. Blogbejegyzései főként outfit posztokból állnak. Merészen használj a színeket, imádja a blézereket, ceruzaszoknyákat, hangsúlyos kiegészítőket. Egy szó, mint száz, irigyelni való stílusa van. Legyünk akár teltkarcsúak, akár cérnavékonyak, minden bejegyzéséből tanulhatunk egy-két szuper stílus trükköt. Ne feledjétek, a mottó: I love fashion and size can't stop me!

Az Urban:Eve egy blog testbe bújtatott színes, rajzos, interaktív határidő napló az élet minden egyes területén hasznosítható mellékletekkel. Farkas Lívia, Via magára vállalta azt a feladatot, hogy segítő kezet nyújt a 21. század nőjének. Segít létezni, rendszerezni, időbeosztani. Apró praktikákkal jókedvre derít, megtanít stílusosan öltözni, patyolat tisztára suvickolni a lakást, főzni valami finomat és még lazítani is egy egészséges desszert mellett, mindezt egy saját zenei válogatással kísérve. Wonder Woman? Talán, de nem lehet nem szeretni. Vonzereje abban rejlik, hogy mindent, ami érdekel bennünket, egy helyen kapjuk. A blogposztok sokasága pedig magát a nőt rejti: az anyát, a lazát, a kikapcsolódni vágyót, a dolgosat, a szervezettet, a szerelmeset - és még sorolhatnánk. A másik csáberő pedig egy aktív blogolvasó csapat. Posztolnak, mosolyt csalnak egymás arcára, közösen támogatják egymást a hétköznapokban és a nyugodt, kiegyensúlyozott élet felé vezető úton, olyan rovatokon keresztül, mint a Megint Hétfő vagy a Things I Love Thursday, esetleg a pénteki kihívás. Olvassátok, mert valóban megéri!

F*ck Yeah Pretty Nails. Vajon miről is szólhat egy ilyen névvel rendelkező blog? Valóban, nem másról, mint szépséges körmökről. A blog írója, Gerenda Ingrid a körömlakkok szerelmese. Úgy vélte, szenvedélyét megosztja a nagyvilággal, hátha mások is örömüket lelik abban, amiben ő. Igaza lett. A köröm díszítését, csinosítgatását sokan jelentéktelennek tartják, pedig akárcsak egy szép táska vagy cipő, tökéletes kiegészítője lehet megjelenésünknek. A formák, színek, stílusok skálája pedig mára már végtelen. Ingrid hisz abban, hogy egy szuper manikűr nem csak megkoronázza szettünket, de még a hangulatunkat is befolyásolja. Ha minden apró részletünk tökéletes, mi is sokkal magabiztosabbak vagyunk. Ennek az érzésnek az elérésére bíztatja a magyar nőket. Blogposztjaiban manikűr ötleteket leshetünk el, új köröm trendekről olvashatunk, bőr-, kéz-, köröm- és lábápolási trükköket leshetünk el. Továbbá megismerhetjük a legújabb termékeket – körömlakkokat, kézkrémeket -, amelyeket Ingrid tesztel a számunkra. Ami pedig a legkedvelhetőbb benne, hogy normál hosszúságú körömmel, elérhető termékekkel dolgozik, és olyan manikűröket készít, amik egy földi halandó számára is elkészíthetőek. Egyszerűek, mégis különlegesek. Bátran próbáljatok ki egyet Ingrid ötletei közül!

Az egyik legigényesebb magyar stílusblog pedig Szigeti Emese és Erdei Panni gyermeke, a Style and Blog. A külföldi divatblogok egyszerű, letisztult stílusával rendelkező oldal stílusbejegyzésekkel, outfit posztokkal, szépségápolási tanácsokkal segít ráébreszteni a nőket arra, hogy divatosan, igényesen öltözködni rendkívül egyszerű. Egy kis energiával és időráfordítással bárki lehet magabiztos, igényes és up-to-date. Panni és Mesi munkáját Berti és Árpi segíti. A két fiú a technika munkálatokból, a fotózásból és az online szerkesztésből veszi ki a részét. Így a lányok feladata nem más, mint az oldal megtöltése jobbnál jobb tartalommal. A lányok megtanítanak minket arra, milyen fontos alapdarabok elengedhetetlenek a szekrényünkből, és ami még hasznosabb, abban is segítséget nyújtanak, hogyan kombináljuk ezeket a mindennapokban. Trendelőrejelzésekről informálódhatunk, sporthoz és egészséges életmódhoz is kapunk motivációt.

Végezetül pedig jöjjön egy igazi fashioniszta blogja, a Larinne. Rajnai Rebeka 2009-ben indította blogját, egyszerűen azért, mert szerette volna átadni mind azt a divatos, édes, csajos dolgot, amibe internetes szörfölései során belebotlik. Rebeka a blogírás mellett divat- és textiltervezést tanul. A művészekre jellemző érzékenység minden bejegyzésében érezhető. Kifinomult érzékkel találja meg a legdivatosabb témákat. Posztjai között fotósorozatokra akadhatunk divatikonokról, a Harper’s Bazár hasábjairól vagy bármiről, ami megtetszik Rebekának. Vadonatúj lookbookokban vagy akár a Vogue régi címlapjaiban gyönyörködhetünk, de készített már interjút más, inspiráló bloggerekkel is. És természetesen egy divatbloghoz hűen stílusos outfit posztokat is készít. Szinte minden posztját zene kíséri, amiből egyrészt ő inspirálódik, másrészt mi is megkapjuk a kellő hangulatot egy pihentető olvasáshoz. Hagyjuk magunkat elkalauzolni a divat világában!

Még nem késő szavazni kedvenc bloggeretekre a Glamour weboldalán. Ha pedig még egyetlen egy bloggert sem követtek, esetleg a felsoroltak között akad olyan, akinek blogját még nem ismertétek, itt a tökéletes alkalom. Hiszen ezek a szuper lányok inspirálnak, tanácsot adnak, segítenek, energiával töltenek fel és kikapcsolnak. Olvasásra fel!

 

ONE Fashion,

Márky Anna