LONDON FASHION WEEK - 13-17.09.2014.

A pár hete levezényelt londoni divathéten ezúttal sem volt hiány emlékezetes pillanatokból, számunkra mégis legfontosabb egy magyar divattervező sikere, aki idén ősszel lehetőséget kapott, hogy első magyar márkaként mutatkozzon be brit közönség előtt. Abodi Dóra izgalmas tavaszi kollekciójával debütált a Szigetországban.

 „Az új rítus” fantázianevet viselő kollekció tematikája a barokk és az ősi rítusok találkozása, amihez a divattervező utazásai révén megismert kultúrákból és új kapcsolatokból merített inspirációt. A ruhákon megjelenő motívumokban visszaköszön a németalföldi barokk festészet, az olasz reneszánsz, a science-fiction, az afrikai törzsi kultúra és az okkultizmus stílusjegyei. Erre erősít rá a gótikus smink, a szoborszerű fekete hajköltemények és a kifutó autentikus háttere. 
Aki járt már Londonban, az tudja, hogy a britek tényleg mindent magukra vesznek, ami kezükbe ügyébe kerül, vagy akár szó szerint értelmezve a „kövesd a divatot” felszólítást. Ám ami jól mutat a kifutón, az nem biztos, hogy az utcán is megállja a helyét. Persze van, ami lehet, hogy még nekik is sok(k).
5 darab a London Fashion Week-ről, amit mi soha nem vennénk fel...
 
Meadham Kirchhoff
A Fülbevaló. Ha ezt viszont látjuk az utcán, tényleg itt a vég.

 
Ashish
Kim és Kanye hímzéses melegítő felső, akinek nem lenne elég, hogy a csapból is ők folynak.


Christopher Kane

Koszorúslány ruha, ha el akarjuk lopni a show-t. Legalább nem fehér.


Vin & Omi
Erősen disszonáns érzéseket kelt a kidolgozott férfi felsőtest és a tengerimalacos-nyuszis munkaruha kombinációjának látványa.


Thomas Tait

Értelmezhetetlen cipő megoldás.(A képek forrás: http://fashion.telegraph.co.uk/)


ONE Fashion, 
Lay Zsófia