Modart Diploma 2015

A divatiskolák, művészeti egyetemek júniusi diploma-eseményeinek sorát a Modart végzős tervezőinek júniusi 4-i vizsgabemutatója nyitotta meg. Az eseménynek a Hello Baby Bar adott otthont, és az érdeklődök két időpontban, 18 és 20 órakor tekinthették azt meg.
 
Rendkívül fontos esemény ez a tervezők számára, ugyanis nem csupán tanulmányaikat zárják a bemutatón felvonultatott kollekcióval, de ugyanakkor a szakma számára is bemutatkoznak. Ezúttal hét tervező 5-5 darabból álló minikollekcióját vitte a laikus és szakmai közönség elé.
A végzős divattervezők: Chu Lan Phuong (Lan Phuong), Fest Fanni (Fandelion), Fricz Gerda (SAVE), Kovács Réka (silver noize), Kupás Violetta Kitti (Letta), Lin Xiaou Yun (Szaju) és Zimmer Barbara (Barbara Zimmer).

 
 
 
A korábbi évek hagyományához híven idén is neves külső szakmai zsűri értékelte a kollekciókat. Erre a délelőtt folyamán került sor. A késő délutáni, illetve esti bemutatók mellett a látogatókank lehetőségük volt megnézni egy a hallgatók eddigi munkáiból összeválogatott kiállítást is.
A főeseményt megelőzően a tervezők egy-egy rövid videóban mutatkoztak be és egyúttal be is mutatták munkásságukat és vizsgakollekciójukat. Ezt követően érkezett el a várva várt pillanat. A minikollekciók egymás után, megszakítás nélkül vonultak fel.

 
  
 
A tervezők a legkülönbözőbb forrásokból inspirálódtak, ami azonban általában véve közös jellemző az az egyes kollekciókon belüli egységesség és harmónia. A inspirációs források esetében tapasztalt változatosság jellemezte a választott célcsoportokat és a megvalósítás módjait is.
Láthattunk nőknek és férfiaknak szánt kollekciót – utóbbit különösen érdemes hangsúlyozni. Ennek pedig nem csak az az oka, hogy a férfidivatra koncentráló piac meglehetősen hiányos Magyarországon. Chu Lan Phuong ötdarabos, kizárólag férfiöltözékekből álló kollekciója ugyanis egyszerre különleges és merész, és ugyanakkor, kétség kívül hordható viseleteket vonultatott fel.

A vizsgakollekciók mellett, nagyjából a show felénél egy különleges feladat „megoldását” is bemutatták: a tervezőknek a klasszikus „kis feketét” kellett újraálmodniuk, aminek eredményeként egészen különböző kreációk valósultak meg.
 
Ha kíváncsi vagy a többi iskola végzőseinek bemutatóira, kiállításaira, akkor az alábbi LINKEN tájékozódhatsz a következő események időpontjairól és helyszíneiről!


ONE Fashion,
Salvai Rami