Vendégtervező #2 – Aimée

A ONE Fashion egy hónappal ezelőtt indította útjára ’Vendégtervezői’ projektjét, melynek keretén belül egyre több hazai tervező egyedi kollekciója válik elérhetővé a nagyközönség számára. Havonta újabb és újabb tehetséges magyar tervező mutathatja meg és értékesítheti munkáját a Ráday utcai showroomban. Júniusi vendégtervezőnk nem más, mint Aimée.

A márkát 2012-ben hozta létre Varga Zsófia és Pákozdi Alexandra. Tervezőpárosuk idén tavasszal mutatkozott be harmadik mini-kollekciójával. A márka középpontjában egy elképzelt nőalak áll, a húszas éveiben járó Aimée jelleme és elképzelt élete.
Az Aimée nőben egyszerre van jelen egy céltudatos, nagyvárosi, vagány csaj és egy bájos, fiatal, francia lány, aki tele van gyengédséggel és könnyed romantikával. 

Aimée a nagyvárosi hangulat és a természet lágyságának kontrasztja. E két, egymástól teljesen eltérő személyiség ötvözete ihleti meg Zsófi és Alexandra kollekcióit szezonról szezonra. Ezt a paradox, női jellemet különböző kontrasztokként jelenítik meg ruháikban, ezzel új életérzést kölcsönözve viselője számára.
A tervezőpáros számára fontos, hogy ruháik jól kombinálhatóak és kényelmesek legyenek, kiegészítsék és kiemeljék viselője személyiségét. Céljuk, hogy a mindennapi megjelenés során olyan plusz töltetet biztosítsanak a ruha viselője számára, mellyel valóban egyedinek érezheti önmagát.

A showroomunkban egy hónapon át megtalálható tavaszi-nyári kollekció, az Aimée-Roar SS’14 fő inspirációjául ismételten az Aimée nőtípus és annak tulajdonságai szolgáltak. A magabiztos, határozott, könnyed romantikával fűszerezett Aimée nő francia énje New York-ban teljesedett ki igazán, ahol könnyed bája mellé egyfajta nagyvárosi vagányság és vadság párosult, mellyel egésszé válhat a róla alkotott képünk.

Aimée legújabb kreációiban azt az erőt ötvözte, amire szüksége lehet egy mai fiatal nőnek a mindennapi megpróbáltatások leküzdése és megoldása során, míg mindeközben vágyakozik a romantikára és a gyengédségre is. Olyan természeti forrásból eredő inspirációkhoz nyúltak, amelyek hasonló tulajdonságokat képviselnek. A kollekció mintavilágának érzékiségét a szélfútta homok szemcsék lágysága és romantikája adja. Míg az erőt és a vadságot az üvöltő oroszlán fejek testesítik meg. A nagyvárosi hangulat leginkább a szabásvonalakban és az anyagválasztásban mutatkozik meg.

Az Aimée Roar nevet viselő kollekciója ismételten nagyon dinamikus, élettel teli darabokat tartogat számotokra. Megtartva a hordhatóság és a kombinálhatóság tényezőit, melyek elengedhetetlenek egy modern, rohanó nő ruhatárában és életében egyaránt.

Az Aimée tervezőpárosának kreációi egy hónapon keresztül lesznek megtalálhatóak Showroomunkban! Gyertek, amíg a készlet tart!




ONE Fashion,
Márky Anna